Едно съобщение обиколи в последните дни немскоговорещите потребители на WhatsApp. Появи

...
Едно съобщение обиколи в последните дни немскоговорещите потребители на WhatsApp. Появи
Коментари Харесай

Фалшиви новини за коронвируса пробиха през WhatsApp

Едно известие обиколи в последните дни немскоговорещите консуматори на WhatsApp. Появи се и на други езици като словашки.

Гласовото известие е изпратено от " Елизабет... майката на Поди ". Със угрижен глас дамата споделя, че неин другар, доктор в университетската болница във Виена, ѝ се обадил, с цел да я предизвести, че множеството от хората в тежко положение поради зараза с ковид, са приемали ибупрофен преди да бъдат приети в болница. Тестове, направени от лабораторията на университета, показвали, че публикуваните медикаменти с ибупрофен утежняват положението при Covid-19.

Съобщението се популяризира от доста консуматори на платформата за известия, които са доброжелателни и желаят да предупредят познати и другари. Така обаче те стават разпространители на подправени или непроверени вести, написа основаният в Брюксел уебсайт " Политико ".

" Това са нелепости ", разяснява Йоханес Ангерер, представител на медицинския университет във Виена, представен от " Политико ".

" Нито обсъждаме този въпрос в университета, нито вършим каквито и да е проучвания за евентуалните резултати на ибупрофена върху Covid-19 ", разяснява още той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР